Ordningsregler

Våra ordningsregler finns till för att skapa trivsel i föreningen och i slutändan för att höja värdet på alla våra bostadsrätter.
 

Var och en som bor i Brf  BoKlok Bällstalund 1 ingår i en gemenskap. Begär den hjälp som Du behöver! Ge den hjälp som Du kan! Bidra till att göra det trivsamt att bo i området. Om Du anser att en granne bryter mot någon regel - prata med henne eller honom!
 

1) Vårda lägenheten väl och begagna den med aktsamhet. Behandla föreningens gemensamma egendom på samma sätt. Boendekostnaden blir lägre om alla är varsamma.
 

2) Visa hänsyn till dina grannar. Låt musik mm vara en angelägenhet bara för Dig och Dina gäster. Visa speciell hänsyn mellan 22.00 - 09.00. Informera grannarna vid fest.
 

3) Det är tillåtet att borra och spika i väggarna vardagar 07.00 - 19.30, lördagar, söndagar och helgdagsaftnar mellan 11.00 - 18.00. Fråga grannarna om det är OK att jobba utanför dessa tidsramar.
 

4) Det är inte tillåtet att skaka eller piska mattor från balkongen.
 

5) Mata inte fåglar från Din lägenhet eftersom det medför nedsmutsning och drar till sig råttor och andra skadedjur.
 

6) Att grilla på balkongen med öppen eld (dvs. kol och gasol) innebär brandfara och är inte tillåtet. Elektrisk grill kan man använda på balkongen .
Vid grillning på gräsmatta/uteplats, se till så att röken inte kommer i närheten av luftintag och ventiler till lägenheterna. OBS! Placera grillen minst 4 m från huset! Säkerställ att du har vatten tillgängligt och lämna aldrig grillen obevakad.
 

7) Rök inte på balkong eller uteplats om röken riskerar gå in i grannarnas friskluftsventiler.
 

8) Lägg inte tidningar, bindor, kondomer, bomullstussar, bomullspinnar, blöjor eller dylikt i toaletten så att det blir stopp och översvämning i Din egen eller någon annans lägenhet.
 

9) Knyt ihop soppåsen ordentligt innan Du slänger den i sopkärlet.
 

10) Grovsopor, tidningar, kartong, glas, kemiska artiklar, elartiklar skall lämnas till återvinningsstationen i Hagby eller på andra sidan Bällstabergsvägen.
 

11) Hundar och katter får inte rastas inom föreningens område.
 

12) Dra ned värmen på elementet om du vädrar eller sover med öppet fönster.
 

13) Sätt inte upp egna antenner (gäller även parabol) för TV, radio eller dylikt utanför lägenheten, på taket eller någon annanstans utan tillstånd från styrelsen. För att få tillstånd skall Du dels ange ett behov av parabol för kanal/er som ej kan tillfredställas via föreningens kabel-TV , dels skall monteringen ske inne på balkong eller uteplats. Parabol får ej monteras på byggnad eller plank.