Boklok - en idé från Skanska och IKEA

Skanskas och IKEA:s idé är att bygga hus lite klokare så att boendekostnaden blir lite lägre. Utan att därför pruta på dina möjligheter att få ett hem med kvalitet och personlighet.

Tankarna på att utveckla ett bra boende till en låg kostnad tog konkret form i mitten på 1990-talet. Behovet av nya bostäder var stort men bostadsbyggandet i Sverige stod i princip stilla.

Skanska och IKEA inledde en dialog; låt oss bygga något  klokt och annorlunda tillsammans - bra bostäder för många människor. Denna önskan tillsammans med IKEA-visionen - att skapa en bättre vardag för de många människorna - resulterade i ett naturligt samarbete. BoKlok föddes.

BoKlok-husen ser ut som småhus men är i själva verket flerbostadshus. Lägenheterna, tvåor, treor och fyror, är välutrustade. Öppna planlösningar, högt i tak och stora fönster ger livsrum, ljus och luft. Och alla ytor är effektivt utnyttjade.

Precis som till småhus finns det gräsmatta, äppelträd och buskar att glädjas åt.


 

Samarbete, Gemenskap, Trivsel

Att bo i Boklok är lite speciellt, på så sätt att vi alla boende hjälps åt med att klippa gräset, hålla snyggt runt huset, ta hand om husens äppelträd och buskar. På vintern hjälps vi åt med att skotta framför vårt respektive hus och till våra förråd. Du hittar bl a snöskyfflar och vattenslangar som är märkta med respektive husnummer i förrådet.

Varje huskropp ansvarar därmed för sin närmiljö.